logo_smalluwb_img_mobileszukaj
W czerwcu tego roku ukazało się rozszerzone i uaktualnione wydanie książki prof. Marka Konarzewskiego "Na początku był głód".

W czerwcu tego roku nakładem Państwowego Instytutu Wydawniczego ukazało się rozszerzone i uaktualnione wydanie książki prof. Marka Konarzewskiego "Na początku był głód".

 

Autor poszukuje w niej odpowiedzi na pytania dotyczące optymalnej diety człowieka w kontekście najnowszych doniesień naukowych m.in. z zakresu fizjologii, biochemii i genetyki. Jednocześnie przekonująco wyjaśnia czy gatunek ludzki wciąż ewoluuje. Dzięki temu przedstawia interesujący i dobrze udokumentowany obraz przeszłości, teraźniejszości i przyszłości zwyczajów żywieniowych ludzi.

 

Pełen wywiad z prof. Markiem Konarzewskim w Wyborcza.pl.

Życzymy miłej lektury!!

MASZ CIEKAWE ZDJĘCIA LUB INTERESUJĄCE INFORMACJE PRZYRODNICZE/CHEMICZNE?

Wyślij je na stronę internetową Wydziału Biologiczno-Chemicznego.

GRANTY, KONKURSY I PROJEKTY UNIJNEikona
WSPÓŁPRACAikona